به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر فانی ظهر امروز در همایش استان بدون بی سواد اظهار داشت: دولت برای ریشه کنی بیسوادی در کشور برنامه های متعددی را به اجرا خواهد گذاشت و تلاش خواهد شد تا بی سوادی در جامعه سنی هدف، به طور صد درصد ریشه کن شود.
وی افزود: یک امر بسیار مهم برای ریشه کن کردن بیسوادی در کشور، انسداد راه های بی سوادی است، باید ابتدا راه های گریز کودکان از تحصیل و مشکلات پیش روی تحصیل آنان رفع و از سوئی اجازه رشد بی سوادی را نداد.
این مقام مسئول بیان کرد: با کاربردی کردن این نگاه می توان ادعای سواد آموزی به بیسوادان داشت، به نوعی می توان گفت باید از همان سن شش سالگی کودکان را برای آموزش فراخواند و به مراکز آموزشی راهنمائی کرد.
فانی یاد آور شد: طی سال های گذشته تعداد قابل توجهی کودک را توانسته ایم برای آموزش، جذب مدارس کنیم و باید گفت توانسته ایم ۹۹ درصد کودکان لازم التعلیم را برای تعلیم به مدارس وارد و تحت آموزش قرار دهیم، در حال حاضر نیز در تلاش برای حذف کردن یک درصد باقیمانده هستیم.
وی با اشاره به اینکه ریشه کنی بی سوادی نیازمند همیاری همگانی است، گفت: این یک درصد باقی مانده به دو دلیل ایجاد شده که دلیل اول آن عدم حضور آموزش و پرورش در تمامی نقاط کشور بود، اما اکنون با برنامه ریزی های صورت گرفته، این نهاد در تمام نقاط ورود پیدا کرده و آماده ارائه تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مورد دوم فقر مالی و فرهنگی مردم است که حل این مشکل نیز می تواند با حضور ریش سفیدان، معتمدان، روحانیون شیعه و سنی، فرمانداران و حتی بخش یا دهیاران هر منطقه به طور کامل برطرف شود.
وی افزود: سواد ربطی به کار ندارد و این به آن معنا نیست که هر کس سواد آموخت باید کارمند شود، بلکه سواد برای آشنایی مردم با نیازهای اولیه جامعه و شناخت حق و حقوق اجتماعی آنان است.
فانی گفت: دولت برای سواد آموزی و رفع بیسوادی در کشور مصوباتی دارد که در پی آن اگر فردی برای آموزش سواد به شخص دیگری تلاش کند، حق الزحمه پرداخت می شود و فرد فراگیرنده نیز مبلغی به عنوان هدیه دریافت خواهد کرد.
وی اظهار داشت: بر اساس مصوبه دولت، قرار است از سال ۹۵ اگر فرد بالای ۵۰ سال، بی سواد باشد، از برخی امکانات دولت محروم خواهد شد، به همین علت لازم است اداره کل آموزش و پروش سیستان و بلوچستان با همکاری استانداری طرح استان بدون بی سواد را با جدیت آغاز و پیش ببرند.
مقام عالی وزرات آموزش و پرورش بیان کرد: در سواد آموزی تشویق مردم یک اصل است، به همین علت دولت مکان های آموزشی، قرارداد های فردی و حتی پاداش هائی را فراهم کرده، اما حرکت اصلی باید از سوی خود مردم صورت پذیرد تا روزی شاهد برگزاری جشن های ریشه کنی بی سوادی در کشور باشیم.
نظر شما